lauantai 13. huhtikuuta 2013

Tähtien kaupunki - Mary Hoffman


15 -vuotias Georgia löytää tiensä Taliaan, Remoran kaupunkiin antiikkikaupasta ostamansa talismaanin avulla. Georgian elämä 2000 -luvun Englannissa on yksinäistä ja ahdistavaa, joten hän pakenee 1500 -luvulle kurjaa elämäänsä aina öisin. Georgian saapuessa Remoraan, on siellä järjesteillä suuri ratsastuskilpailu, joka Remorassa on miltei elämän ja kuoleman kysymys. Hevoshullu Georgia pyörii tallilla ja hevosten parissa niin omassa maailmassaan kuin Remorassa, eikä matkan varrelta vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu.

Tähtien kaupunki on Stravaganza -sarjan toinen osa. Kirja elävöitti ja laajensi Taliaa ja sen hahmoja, joihin oltiin jo ykkösosassa tutustuttu, sekä toi mukaan uusia henkilöitä. Vaikka kirjassa paljon hevosista puhuttiinkin, kaikki pyöri pohjimmillaan liittojen ja juonittelujen ympärillä. Kirjassa riitti jännittäviä tilanteita ja yllättäviä käänteitä yhtä paljon, kuin ensimmäisessä osassa, jos ei enemmänkin.
Tähtien kaupunki tarjosi taattua Mary Hoffmania, ja kirjan ainoa varjopuoli oli se, että sen ei olisi halunnut koskaan loppuvan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti