torstai 21. maaliskuuta 2013

Naamioiden kaupunki - Mary Hoffman


Musta tuntuu, että meiän kyläkirjasto alkaa käymään hieman liian pieneks mulle. : D Yks päivä mulla vaan oli sellanen tunne, että just ton kirjan mä haluun lukee, ja kun vihdoin pääsin siihen uppoutumaan, löysin aivan mahtavan kirjasarjan.

Mary Hoffmanin viisiosainen (?) sarja Stravaganza kertoo Stravaganteista, matkaajista, jotka pystyvät talistaamin avulla matkaamaan maailmasta toiseen. Ensimmäisessä osassa, Naamioiden kaupunki -nimisessä  kirjassa nykypäivän Englannissa elävä Lucien joutuu talismaanin avulla 1500 -luvun Taliaan, nykypäivän Italiaan. Jo pelkkä matkustaminen maailmasta toiseen on tarpeeksi outoa, mutta 2000 -luvun maailmassa Lucien sairastaa syöpää ja on vuoteen omana, mutta Taliassa hän on täysin terve, eikä tunne kipua ja väsymystä. Vaikka ihmeellinen Talia - ja siellä kaupunki nimeltä Bellezza - tarjoavatkin Lucienille terveyttä ja hyvinvointia, on keskiaikaisessa Veneziassa omat juonittelunsa ja salamurhayrityksensä.

Tää oli sellanen kirja, jonka lukemista ei pystyny lopettamaan. : D Vaikka aikamatkustus onkin vähän klisee, tässä se "aikamatkustus" tapahtu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti