tiistai 15. toukokuuta 2012

Manga ♥

Vanhan blogin puolella jo kirjottelin joskus kauan sitte mangoista, joita luen ja joista tykkään, mutta aattelin tehä nyt uuden postauksen samasta aiheesta, koska aiheet on saattanu (ja onki) muuttua ajan mittaan. Mutta let´s star! ; DD

One Piece New World


One Piece pelastaa mun päivän. ♥ Oon suunnilleen lukenu koko sarjan, mikä tähän mennessä on ilmestyny, joitaki yksittäisiä välistä jääneitä lukuunottamatta, ja muistan, miten oon välillä hukkunu kotona niihin kirjastosta tuotuihin kirjoihin. : D Monet mangat, jossa on yli 40-60 osaa, toistaa itteensä ja teema on aina sama, mutta tässä mennään aina eteenpäin ja nyt ihan äskettäinki tapahtu tää "kaks vuotta myöhemmin" -kohta, jonka aikana ne valmistautu ja vahvistu sitä uutta maailmaa varten.

Tossa kuvassa on siitä Uuden maailman aikakaudesta, ja noiden henkilöiden muutoksista, mitä niille tapahtu parin vuoden aikana, ja tykkäsin tosi paljon, kun vielä tossa vaiheessa sarjaan saadaan jotain uutta ja mielenkiintosta aikaseks. ♥ (Ei sillä etteikö One Piece olis aina mielenkiintonen.) Piirrustustyyli on matkan aikana muuttunu, mutta niinhän yleensä käy kun ajanjaksossa on kyseessä kymmenen, eikä viis vuotta. Kaikki hahmot ja toi koko maailma (kaapparilordeista erinäisten miehistöjen jäseniin) on tosi kekseliäitä, hyvin ja hauskasti piirretty, kaikilla on se oma persoona, oma tausta ja oma elämä, ja osan tarina onki kerrottu ton sarjan aikana.

Vaikka One Piecessä taistellaan ja tapetaan ja ties mitä muuta, niin se huumori on vaa semmosta, ettei oikeesti voi olla nauramatta. : D Siksi siis lue One Pieceä, se on ihan paras ever. : DD




Oon rakastunu Cherry Juiceen uudelleen näiden parin päivän aikana, kun oon ihan oikeesti lukenu noi osat 1-3 järjestyksessä, enkä sillai 2,3,1 järkässä. Vielä se nelososa pitäis saada jostain...
Vaik toi Cherryn Juicen aihe on aika epäreaalinen (sisarukset rakastuu toisiinsa ja sitä rataa), tykkään silti tosta ihan hirveesti, se on vaan jotenki tosi söpö manga ja ihanasti piirretty ja huumoriki on semmosta että välillä on aihetta nauruun. : DD Muutenki tosi helppo lukee, ei mee kauaan ku yks tommone on luettu, ja tossa on sen verran simppeli juoni noista suhdedraamoista huolimatta, että sen ymmärtää aika helposti.
Tosin välillä on ärsyttävää, kun noi hahmot on silleen (ainaki ne pojat) tosi samanlaisii ulkonäöltä suurin osa, että aina ei oo varma ymmärskö nyt että se oli se, joka seurusteli sen kanssa vai sitte se toine. Silti aivan ihana. ♥


Kitchen Princess - kitchen-princess photo

Miks näin söpöstä mangasta on niin hirveen vähän osia tuolla meiän kirjastossa?! Se on vääryys. Oikeesti, toi Kitchen Princess on vaan niin ihana, vaikka oon lukenu siitä vaan ne muutamat osat, jotka oon saanu käsiini ja siks toi tarinan juoni on jääny vähän hämärän peittoon. Toi on sillain aika perus tyttösöpöilymanga (mikä sana..), että ei juurikaan eroo noista muista shoujo -mangoista teemaltaa, muuta kun että pääaiheena on se kokkaus, kun esim. Full Moonissa se on laulaminen ja laulajanura ja Pichi Pichi Pichissä se merenneitojuttu. Ja joo, tää ei oo Arina Tanemuran semmone perus supersuosittushoujo, ja ainaki mulle toi piirtäjä on ihan uus. (Tällai ku mä tunne nii paljo näitä mangapiirtäjiä..)



Tänki sarjan (Gentlemen´s Alliance Cross)oon jotenki upeesti onnistunu lukemaan järjestyksessä 6,2,8,9,5 ja siitä eteenpäin. Vielä hienommin oon onnistunu jättämään osan 1 viimeiseksi, koska en oo löytäny sitä mistään. Eli näin.
Just kun pääsin kettuilemasta Arina Tanemura mangoista, niin tottakai laitoin tän Tanemuran suositun mangasarjan seuraavaks listalle. : PP
Musta tää teema ajaa samaa asiaa ku kaks edellistä, mutta koska aihe on eri ja henkilöt ja paikat omaa eri tarinansa, on tääki pakko lukee. (Mutta ehkä järjestyksessä.) Tosi hyvin piirretty, tarina, josta ei ongelmia puutu ja mukavat lisätarinat lopussa tekee tästä mukavan kokonaisuuden luettavaks. Ehkä vähän surullista, kun se tyttö siinä rakastuu "väärään" poikaan, eikä voi olla varma kumpi on kumpi (kun se toinen on sairas ja tyyliin joku sen kaksoisveli laitetaan kouluun sen tilalle ja sen tytön pitää jostain kumman syystä olla sen pojan kanssa ja jotai tommosta), mutta muistaakseni siinä vikassa osassa tosi rakkaus kuitenki voittaa. : ))

Sitä postinjakajan roolia mä en oo vielä ymmärtäny...



Aluks musta tuntu, että K-on! on semmone tylsä manga, joka sisältää "yllättäviä" käänteitä, arkisia tilanteita ja köykästä huumoria jolle ei oo koskaan eikä koskaan tuu nauramaankaan. Voitin pelkoni ja epäilykseni tota kohtaan ja ekan osan luettuani tykkäsin tosta. Välillä se huumori oli ehkä vähän semmosta semitasoo : DD mutta monesti oikein viihdyttävää ja mukavaa luettavaa. Hahmot oli jotenki inhimillisiä (suurin osa) ja toisilla oli vähän omaperäisempiä piirteitä, jotka teki mangasta ei-niin-arkisen.

Toihan ei siis oo semmonen niin ku noi muut edellä olevat, vaan semmone, mikä on täynnä sellasia (en muista nyt sitä sanaa) neljän ruudun mittasia yksjaksosia tarinoita, jotka sitte jatkaa tavallaan sitä tarinaa eteenpäin. Mulla on jo suuret epäilykset tommosia neljäruutua = yksi tarina -mangoja kohtaan, mutta tää ei kyllä tuottanu pettymystä. Mukavan raikas ja jotenki mutkaton manga, ei sisältäny kasapäin draamaa ja mahdollisimman hankalia ihmissuhteita, vaan oli täynnä aurinkoa, musiikkia, koulua ja ystävyyttä, sekä esiintymiskammoa. : D Tykkäsin myös piirrustustyylistä. ; ))



Yotsuba&! on kans semmone manga, jota luin vuonna 1 ja 2 ja vielä nytki tykkään siitä ihan sairaasti, ja toivon, että noita osia suomennetaan lisää, ja että saan jostain sen osan 9, kun se on jääny lukematta. ♥ Yotsuba on just sellanen, kun viis-kuus vuotiaan pitää ollakin ja onkin, tekee kaikkee tyhmää ja saa maitopurkistaki lehmäasun aikaseks. : DD Huumori on ehdoton osa tota mangaa, ja kai se sitte on niin hyvää, että muaki naurattaa. ^^ Vaikka noi tarinat on semmosia "mennään kauppaan ostamaan maitoa" on aiheesta saatu ties millasia seikkailuja ja nauruja aikaseks. Ei ehkä kaiken ikäsille, mutta sen ikäsille, joilla on se "lapset on hauskoja" -ikä, toi on vaan niin täydellinen manga. Taidanki seuraavan kerran kirjastossa käydessä lainata pari Yotsubaa ja lukee ne kolmatta kertaa uudelleen. : ))

Huomasin just selatessani tota tekstiä, että kaikista muista on tommone kohtuullinen "se on ihana <333" -pätkä, paitsi One Piecestä, josta oon sepannu vähän enemmän. Toisaalta monesta samankaltasesta mangasta on niin hankala keksiä mitään uutta sanottavaa, kun en jaksais alkaa tota tarinaa käymään läpi alusta alkaen, ja kun tää oli muutenki vähän tämmönen oman mielipiteen ilmaisu -postaus. Mutta siis, tossa noita, joista ite tykkään, toivottavasti joku muukin lukee ja/tai tykkää samanlaisesta mangasta. ; ))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti