sunnuntai 20. toukokuuta 2012

This pain make me wanna scream aloud

Tää koko ihmeidea saada ajatuksiaan julki aiheesta lähti ihan perinteisestä yökylä keskustelusta, kun kaks kolmetoista vuotiasta taas ottaa vaihteeks sydämen asiakseen huolehtia maailman parantamisesta.
Olin siis kaverilla yötä, ja ku kahentoista aikaan alkaa olee jo vähän semmone väsy päällä (lapsia kun ollaan) nii alettii vaan miettii, että kui huonosti asiat on maailmassa. Siis iha hirveen huonosti.

Tumblr_lve0944ja21qi23vmo1_500_large

Ensimmäinen asia, jota alan nyt diagnosoimaan tässä mahdollisesti liian pitkässä postauksessa, on se, ku mun kaveri kerto, että jotai tyttöä oli pidetty seittemän vuotta jossai kellarissa orjana (joo mä en tiiä minä orjana, mutta ainaki se siivos siellä....) ja ku kerran se oli päässy pesee ulos sen hullun autoo nii totta helvetissä se oli lähteny vetää sieltä sydän kurkussa naapuriin hakee apuu. Oikeesti. Kuka hullu, laittaa tytön kellariin seittemäks vuodeks, ja sulla on vaan niin ku yks mahollisuus juosta hakee apuu. Se tyttö kai selvis, mutta toi on niin sairasta, että aloin melkein itkee. Mulle jo yks päivä kellarissa olis kuolemaks, mut sit joku tommone pikkaset seittemä vuotta nii ei herrajestas mä tarttisin jo jotai pillereitä hengissä selviimiseen.

No sit tietysti päästiin tähä aiheeseen siitä mistä lie 6v. prinsessan kidnappaamisesta, ku ei ees tiietä et onks se hengissä (tuskin) ja missä se on jne. Jos mä mietin omaa elämää kuus vuotiaana, nii tottakai vanhemmat oli tosi tärkeessä osassa, varsinki ku sillo viel oli jotai muuttojuttuu ja muutettii iha uudelle paikkakunnalle ja kaikki oli tosi uutta. Sinänsä oli jo järkytys jäädä minnekää uutee eskarii, missä sentää oli tarhatätejä ja muita saman ikäsiä ja vähä nuorempiaki lapsosia, mutta jos ois joutunu iha randomien aikuisten kanssa jonnekki nii huh huh. Mä en ees pysty kuvittelemaan, kuinka paljon niin pientä lasta oikeesti pelottaa ku omat vanhemmat on jossai, eikä tiiä miten ja pääseekö niiden luo ollenkaan. Varsinki, ku se lapsi ei oo tehny mitää, sulla on onnellinen lapsen elämä ja naps, nii se vaa katkee siihe ku jotkut hullut päättää kaapata lapsen joka ihan tahtomattaan synty prinsessaks. Ois vaikka murhannu jonku aikuisen tai jotain, mutta tommone viaton lapsi laitetaan kärsimään ilman syytä, nii musta siinä on menny raja jo kauan sitten. (Ja en todellakaan toivo kenenkään kuolemaa, mutta musta lapsella on oikeus elää lapsuutensa.)

564255_385077574864065_215872448451246_1045510_2059325254_n_large

Eli, kuka hullu kaappaa ihmisiä? Mitä ideaa? No, tuskin siinä ideaa onkaan, mutta se, että joku random pappa tulee sut murhaa keskellä katuu puukolla, ihan ilman henkilökohtasta syytä, alkaa jo vähän pelottaa. Ja sit ilmotetaan, että teon syy oli halu päästä mielisairaalaan, jonne tää henkilö varmaa heti kuskattiinki.
Josta päästään taas näihin kaikkiin sotiin, jotka ei tuu ikinä loppumaan, kouluammuskeluihin sun muihin murhatapauksiin, joille ei oo ees mitään hyvää syytä.

Mutta mutta, ei se meiän poliittinen keskustelu siihen loppunu, vaan siitä päästäänki sitte Afrikan lapsiin. Musta on kamalaa ajatella, että kuolis nälkään. On ittelläki joskus ollu sellanen nälkä että päässä huippaa, mutta ei se kyllä koskaan oo semmoseks menny, etteikö siitä olis selvinny avaamalla jääkaapin oven. Tai nestehukkaan. Jos miettii, että on ihan tajuton jano, eikä saa mistään puhdasta vettä, vaan seuraava kuralätäkkö on siellä neljänkymmenen kilsan päässä, niin ei hyvältä tunnu ei.

577743_350672728321867_268785073177300_886205_811243027_n_large

 Musta on tosi hienoo, että ihmiset oikeesti auttaa näitä lähettämällä rahaa ja on järjestöjä, joiden kautta rahat laitetaan noihin maihin, että saadaan esim. kaivot rakennettuu puhdasta juomavettä varten, ja sit kaikki nää rokotussysteemit, ettei heti pienet lapset kuole ekaan pikku flunssaan tai muuhun. Ja nää ala-asteella olleet mitkälie Unicef -kävelyt ja Nälkäpäivä keräykset on kans upee juttu, ku saadaan niistäki joku pari tuhatta euroo koko koululta kerättyä. (Tai ainaki isolta koululta.)

Tarkotan vaan, että vaikka maailmassa on tämmöstä että toiset ei saa ruokaa ja toiset siellä Kiinassa vai missä pitää ikkunoita auki ku on niin kuuma ja samalla lämmitys pauhaa +30 asteessa, nii on semmosia, jotka ottaa työkseen ja ammatikseen auttamisen, tekee oikeesti töitä sen eteen, että niille randomit ihmiset saa elämän ja mieluiten hyvän sellasen, ja että niiltä löytyy empatiaa uhrata elämäänsä muiden auttamiseen.
Tietysti on näitä keräyslippaita johon laitetaan joka joulu se kaks euroo, ja tottakai seki on suuri raha jos iso ihmismäärä sen laittaa, mutta silti jotkut menee ihan sinne paikan päälle esim. lääkitsemään näitä sairaita ja rakentamaan niitä kaivoja jne.

Preto_e_branco_(16)_large

On vaan aika outoa, että jotenki sitä pahuutta ja semmosta kuolemaa tuntuu olevan enemmän (ainaki esillä) ku sitä hyvää ja semmosta positiivista. Et niin ku välillä miettii sitä, mihin maailma on menny ja että onko tää Suomikaan enää nii turvallinen maa elää, ku alkaa olemaan tosi tiuhaan näitä kouluammuskelu ja katumurha juttuja lehessä. En mä nyt mitenkään pelkää erityisemmin tuolla kadulla kävellä, mutta välillä sitä miettii tämmösiäki asioita vähän tarkemmin.

Sitten vika aihe, jonka muistan tästä meiän "me parannetaan maailma" -keskustelusta.
Mua ärsyttää välillä ihan omassa sukulaispiirissä suhtautumine esim. tummaihosiin ihmisiin. Vaikkei tuntis koko henkilöö, niin jonku mielestä jo se, että se henkilö on tummaihonen, on niin suuri synti, että sitä ei ees saa kattoo, koska "sehän voi tappaa". Kyllä varmasti on näitäki tapauksia, kun ulkomaalaistaustanen on rikkonu lakia pienemmässä tai suuremmassa määrin, mutta esim. ku meiän tielle on muutanu yks tummaihonen perhe, nii heti on porukat että "älä tee mitää tuttavuutta niiden kaa". Siinä perheessä on yks mun ikänen tyttö, joka on koulussa tyyppien kanssa, joiden kanssa en haluu vapaa-aikaani viettää, joten se on syy siihen, miks en sen kaveriks ryhdy, mutta musta on vaan niin väärin, että heti aletaan puhumaan negatiiviseen sävyyn, jos ihon väri on eri, kun ittellä.

Tumblr_m1v9vbharj1r4v274o1_500_large

Muutenki saa aina kuulla, jos joku muslimi joka on uskontonsa puolesta peittäny ittensä hunnuilla, että "älä kato tai se käy päälle". No joo... Kai sitä saa olla varovainen, mutta oikeesti, kyllä ne suomalaisetki osaa "päälle käydä" jos sille päälle sattuu, joten miks just joku, jolla nyt sattuu olemaan naama huivin peitossa tulis heti puukko ojossa tappamaan sua? Ärsyttää tommone helkkarin moinen ennakkoluulo ja varmuus siitä, että jos on erimaalainen Suomessa, nii ei perhana, tottakai se on tullu tänne sarjamurhaamaan niin monta ihmistä ku kykenee, että eihän se toki oo saattanu paeta omasta maastaan mitään terrori-iskuja tyyliin, vaan kyllä, murhaaja se on. Ja perusteet tälle on se, että se on erimaalainen. Sehän se murhaajan tekee.

Tossa nyt vähä mielipiteitä noista asioista. Vaikka tää oli tämmönen kaameen synkkis-kuolema-postaus, niin kyllä elämästä niitä positiivisia asioitaki löytyy. Nyt ton tekstin kirjottamisen jälkeen ei vaan tuu mieleen yhtäkään. : DD Mutta kai se niin on, että maailma on täynnä kaikkee tommosta epäreiluu, ennakkoluulosia ihmisiä ja lapsia, jotka ei saa puhdasta vettä ja ruokaa. Mut jos ite on saanu hyvän elämän, niin musta siitä tulee iloita niin paljon ku pystyy, vaikka välillä pysähtyiski miettimään tän maailman kauheutta ja lahjottamaan pari euroo jollekki pummille. : ))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti