keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kaivattu - Sara Shepard



Koska ikinä ei kirja ja TV -sarja mee täysin samalla tavalla, oli mun pakko lukee Valehtelevat viettelijät kirja, vaikka ekan tuottarin oon sarjasta kattonu. Pääpiirteittäin TV -sarja ja kirja menee aika samalla tavalla, mutta joitakin kohtauksia tuolta kirjasta en muista olleen TV:ssä.

Kaivattu kertoo Ariasta, Emilysta, Spenceristä ja Hannasta, joilla kaikilla on omat salaisuutensa, ja joista vain Alison tietää. Yhtenä kesänä Alison katoaa ja salaperäiseltä A:lta alkaa tulemaan viestejä, joissa on tyttöjen salaisuuksista, joita kenenkään ei pitäisi tietää. Aluksi tytöt epäilevät A:n olevan Alison, mutta kun tyttö löytyy kuolleena omalta pihaltaan, alkaa epäilykset A:n henkilöllisyydestä vain hämärtyä.

Kirja tarjoaa lukioikäisten draamaa ja paljon tunteita vihasta ja rakkaudesta pelkoon ja suruun. Rosewood on aivan oma maailmansa, jossa järjestetään allasbileitä kesäisin ja oma maine on paras pitää puhtaana.
Kirja kertoo vaihtelevasti jokaisen tytön elämästä, tuntemuksista ja ajatuksista, sekä tietenkin salaisuuksista. TV -sarjassa tytöt ovat läheisiä ystäviä, mutta ainakaan vielä Kaivatussa tytöt eivät kauheasti vietä aikaansa toistensa kanssa.

Kirja on viihdyttävä ja helppo lukuinen ja pitää otteessaan käänteillään. Vaikka jokaisella tytöllä on aivan eri ongelmat, heitä yhdistää silti se, että vain hän itse ja Alison tietävät salaisuudesta, sekä A:n salamyhkäiset viestit. Toista osaa jään taas oottelemaan innolla. : ))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti