lauantai 6. lokakuuta 2012

1990´s fashion

Muodin historiasta kertova postaussarja saa nyt päätöksensä ja mä jään tänne miettimään, että mitäs sitten. Mulle saa ehdottomasti kertoo omia postausehdotuksia, koska ajatuksia ei voi koskaan olla liikaa, mutta tässä nyt eka tää 90 -luku. ; ))

Vaatteet:

90 -luvulla pyrittii olemaan mahdollisimman yksilöllinen ja massamuotia paheksuttiin. Eläinaktivistit taistelivat turkistarhausta vastaan. Vaatteet olivat ympäristöystävällisiä ja niitä kierrätettiin, sekä ostettiin kirpputoreilta.
Laman takia vaatteet myös olivat käytännöllisiä ja pelkistettyjä. Kankaat olivat ohuita ja laskeutuvia, ja muodissa oli alusvaatemainen tyyli, johon kuului esim. napapaidat.



80 -luvulla syntyneet tyylisuunnat grunge, punk, skinhead, fetissi, gootti ja hoppari olivat vielä voimissaan. Retto oli muodissa, ja etenkin 60-70 -lukujen muotia käytettiin, päivitetyissä versioissa vain.
90 -luku oli myös poika- ja tyttöbändi buumin aikaa, tästä esimerkkinä Spice Girl ja Backstreet Boys.

Muodissa oli paksupohjaiset kengät, lappuhaalarit, 2 tai 3 raita verkkarit, nappiverkkarit, flanellipaidat, minireput, vyölaukut, sekä sali- ja maastohousut.
90 -luvulla ihannoitiin laihuutta ja anoreksia lisääntyi. Heroin chic-look oli muodissa, johon kuului riutuneen ja kuihtuneen näköinen, rappiolla oleva nainen. Myös botoxia käytettiin.


Meikki:

Meikkityyli vaihteli siinä missä muotikin. Suosittu tyyli oli nude -tyyli, jossa ei ollut lainkaan meikkiä, tai meikkiä oli paljon, mutta ei saanut näyttää meikatulta. Meikkkivoide oli oman ihonsävyistä ja suojasi ihoa auringolta, kylmältä, sekä ympäristön erilaisilta epäpuhtauksilta. Iho sai kiiltää.
Meikissä painotettiin yleensä joko silmiä tai huulia, ja esim. voimakkaassa silmämeikissä huulet jätettiin vaaleiksi, ja kun huulet oli voimakkaasti meikattu, jätettiin silmämeikki neutraaliksi.



Kulmakarvat olivat luonnolliset ja nypitty siipimuotoon. Ripsiväriä käytettiin tasaisesti ja ohuesti sekä ylä- , että alaripsissä, eikä ripsiväri saanut paakkuuntua. Ripsien tyveen tehtiin ohut, selkeä rajaus. Rajauksia myös kestopigmentoitiin niin silmissä, kulmissa, kuin huulissakin.

Luvun puolivälissä kulmat nypittiin ohuiksi viivoiksi, ja huulet meikattiin voimakkaan ruskeiksi tai tummanpunaisiksi. Luvun lopulla erilaiset glitterit ja aurinkopuuteri tulivat muotiin.


Hiukset:

Hiukset vaihtelivat lyhyestä pitkään ja suosiossa oli lähes kaikki luonnolliset sävyt. Kampaukset olivat huolettomia ja viimeistelemättömiä, eivätkä hiukset saaneet näyttää laitetuilta. Silti hiusten tuli olla hyvin hoidetut ja kiiltävät.

Muodissa oli tortut ja sivutortut. Hiukset kiinnitettiin donitsilla poninhännälle tai leteille. Myös hiuslisäkkeet olivat suosittuja.



Leikkaukset olivat taidokkaita, ja kerrostus tehtiin veitsellä. Julkkisten kampaajat nousivat esille, ja he lanseerasivat omia tuotelinjoja. 90 -luvun suosituin julkkiskampaus oli Jennifer Anistonilla, jolla oli paksut, kiiltävät, kerrostetut ja luonnollisen sävyiset hiukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti