sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Rubiininpuna - Kerstin Gier



Kerstin Gierin Rubiininpuna aloittaa aikamatkailuun liittyvän trilogian. Rubiininpuna jatkuu teoksilla Safiirinsini ja Smaragdinvihreä.

16 -vuotias Gwendolyn on elänyt koko elämänsä perheessä, josta ei salaisuuksia puutu. Yllättäen Gwendolyn viskataan sata vuotta ajassa taaksepäin, ja tämän myötä paljastuu salaisuus jos toinenkin. Äkkiä Gwendolyn on keskellä soppaa, johon ei ole sekoittanut kauhaansa omasta tahdostaan, vaan hän joutuu väkisin mukaan ongelmien vyyhtiin geeninsä takia.
Gwendolynin tehtäväksi jää selvittää muinainen salaisuus, joka on kulkenut suvussa on vuosisatoja.
Toimintaa ja vuosikymmeniä ei tästä tarinasta puutu.

Kirja on musta tosi hyvä ja mielenkiintonen, ja jo ennen kuin alotin tätä lukemaan, tarina vaikutti mielenkiintoselta. Hahmoilla on kaikilla oma persoonallisuus, joten ne on helppo erottaa toisistaan, eikä huumoriakaan tarinasta puutu. Kirjan päähenkillö Gwen vaikuttaa välillä hieman lapselliselta, mutta toisaalta kokonaisuus on niin hyvä ja mielestäni huolella suunniteltu, että sen antaa anteeksi.
Lisäsuolan kirjaan mukaan tuo lukujen lopussa olevat otteet Vartioiden aikakirjoista, jotka on luultavasti tarinaa varten keksitty.

Toista osaa jään oottaa innolla, sillä eka osa jätti monta kysymystä auki. Toinen osa toivottavasti selvittää lisää Lucystä ja Paulista ja heidän historiastaan ja tarkoitusperistään, sekä vie Gweniä kohti tavoitteitaan. : ))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti