lauantai 21. tammikuuta 2012

Tarkoitettu - Ally Condie



Tarkoitettu avas vähän silmiä sille, millanen maailma vois olla. Säntillinen, tarkasti määritelty ja mitoitettu. Noudattaa tiukkoja ohjeita, ja kaikesta arkisestakin päättää ylempi taho.
Tykkäsin tosi paljon (ja venaan jo sitä toista osaa) tästä kirjasta jo ihan ton Yhteiskunnan takia. En pystyny laskee kirjaa välillä ollenkaan käsistä, ja kun sen tein, niin jatkoin lukemista heti kun tilaisuus vain koitti. Oli mielenkiintosta lukea siitä, miten Cassia sai selville "salattuja" asioita Yhteiskunnasta ja tajus, että ei tarvitse kulkea sovinnolla. Muistan varmaan ton ikuisesti, jotenki se vaan juurtu päähän toi runonsäe.
Vaikka en scifiä luekaan, ja vaikka tää ei olis ollutkaan missään haasteessa ikinä, on tää kirja ollu jo pitkään lukulistalla. Ja ihan aiheesta.
Tarkoitettu herätti vähän sellasia kysymyksiä, että miten ne ihmiset pystyy elämään siellä niin hirveen säännösteltynä ja 24/7 valvonnassa. Siis että eihän niillä ollu oikeesti mitään elämää. Koska toi kirja ei saanu mitään loppuratkasua (koska on trilogian eka osa), en oo vielä muodostanu minkäänlaista kokonais valtasta kuvaa tosta tarinasta, mutta suosittelen ehdottomasti luettavaks. Kirjassa kiteyty toi kielletty rakkaus teema "väärään" poikaan ja kirjottamiseen, joka piti otteessaan, ja jota oli mielenkiintosta seurata. Cassia oli välillä vähän lapsellisen oloinen, mutta jos elää rajotetussa maailmassa, niin mitä muutakaan saattaa olettaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti