keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Uusikuu - Stephenie Meyer

Nyt siis vihdoin ja viimein se Uusikuun kirja-arvostelu. : ))



Kirja oli synkkä. Tiesin jo suurimman osan tapahtumista katsottuani joskus hamaassa menneisyydessä ton elokuvana, mutta luonnollisesti kirja anto jotenkin syvemmän vaikutelman. Bellan ajatuksiin pysty samaistumaan paremmin kirjan, kuin elokuvan kautta.
Oli kiva ekan osan jälkeen lukea hieman muistakin kuin Edwardin ja Bellan "ikuisesta rakkaudesta, ja siteestä, joka ei koskaan katkea" ja tätä rataa, ja vaikka en Jacobista kauheasti tykkääkkään, se oli ihan virkistävää vaihtelua kaikelle tommoselle vampyyrihäslälle.
Tarina oli ehkä hitusen uuvuttava, mutta toi teksti oli noille sivuille painettu niin helppolukusesti, että sen voimin jakso hyvin menee kymmenen sivuu pelkkää turhanpäivästä angstia. Hypin riemusta siinä vaiheessa, kun Alice ilmesty kuvioihin, mutta Bellan on pakko pelastaa Edward, koska kukaan muu ei voi tehdä sitä - kuvio tuntu hitusen väkinäiseltä. Muutenkaan jännitys ei kasvanu siinä vaiheessa, kun Bella juoksi Edwardin luo ja bla bla bla, joka halus paljastaa ittensä ihmisille jne, koska tottakai molemmat pelastu. Tietysti kaikki on lopuksi hyvin. Joten ennalta-arvattavuus oli tässä kirjassa aikalailla suuri, huolimatta siitä, että olin kattonu leffan.

Tottakai Twilight on vampyyrisarjoista se ainoa oikea ja tätä rataa, mutta vähän häiritsee se, kun ne vampyyrit kimaltaa auringossa, eikä sen takia voi liikkua päiväsaikaan ihmisten ilmoilla. Jos taas miettii niitä kreivi Draculoita, niin eihän ne mitään kimallellu, vaan palo auringossa tai jotain sen suuntasta. Mielestäni toi "kasvissyöjävampyyrit", idis on aika hyvä, mikä varmaan osin pelastaa ton kimallusjutskan.
Mutta joo, aiheeseen. En kirjan luettuani lennelly kolmannessa taivaissa, en tuntenu mitään valaisevaa tunnetta, joka mullisti elämän. Kun olin saanu kirjan päätökseen, ajattelin, että perus Twilightia. Ja olihan se. Mutta ei millään huonolla tavalla, koska ootan ihan innolla päästä lukemaan kolmatta osaa vielä tässä joskus. ; ))

Joten, lue tää kirja, jos haluut tietää koko Twilight stoorin, jos Twilight ei kiinnosta, älä lue. Tämmöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti