tiistai 31. tammikuuta 2012

Kun on lunta ja pakkasta

Aamuni alkoi aika upeasti sillä, että rahtasin kaverin avustamana kouluun laukun, sukset ja muovipussin, joka sisäls kahet legginsit, lökärit, monot, pipon ja villasukat ja tulin ruotsin tunnille sillai hiukset vähä mite sattuu tyylii "enhä oo myöhäs?". Onneks oli sijainen, niin tuskin tuli myöhästymistä.
Ruotsin jälkeen vedinki sit kaikki maholliset vaatteet niskaa ja lähettii purtsille sukset kainalossa hiihtelemää. Ja joo, olihan mulla vaan kahet hanskat päällekäin, mutta sormet oli taas niiin jäässä niiiin jäässä että huh huh. Oisin voinu itkee kivusta joo. Oikeesti, onks mun sormilla joku ongelma ku ne koko aika jäätyy. Hyvä ettei kesälläki saa pitää lapasia ku sormet on ihan jäässä. No ehkei iha...
Hiiheltiin siinä semmoset neljä kilsaa ja sen jälkeen olin niin kypsä hiihtämiseen, että lähin ilomielin (tuskan kyyneleet kivusta silmissä) koululle, ja pelastauduin sitte sinne lämmittelemää sormia.
Välkällä kaveri alko laittaa mun hiuksia, mutta koska hiukset vammas, niin tietysti se kampaus meni pilalle, ja tyyliin juostiin siitä sitte suoraan matikantunnille kun tuli vähän kiire niiden hiusten kanssa. Että oon tänää vähän juoksennellu noille tunneille, ku ihan turha tulla ajoissa ku mukavampi tulla sillai hengästyneenä hiukset mite sattuu ja ettii pyörryksissä sitä omaa paikaansa nii et on iha pihalla siitä mikä tunti nyt olikaa. Paljo mukavampaa ku sellanen rauhallinen sisääntulo. ^^

1326844920newyork_day2_collagevintage_travels10_large

Koulun jälkeen heitin kamat kotii ja lähettii lenkittää yhtä koiraa kaverin kaa. Olin ihan jäässä taas vaihteeks, ja aloin jo miettii et hetkonen, tuolla ei voi olla kymmentä astetta pakkasta, ku on noin kylmä. (En uskalla kattoo mittarii ku jos se yllättääki mut totaalisesti nii alan talviunille niinku Muumit.) Vietin sitte varpaita ja sormia sulatellen aikaani kaverilla, ja se laitto mun hiuksia siinä ihan onnistuneesti. Puol kuuden aikaa ylitin itteni ja lähin kotio päin, ja voisin lyödä vetoo, et se pakkane oli kiristyny ja aika huimasti. En oikeesti voinu vaa jäädä käppäilemää rauhallisesti pimeelle ja kylmälle purtsille, vaan juoksin puol matkaa, ja tulin kotii sillai hengitellen tasasesti, etten sais rytmihäiriöö tosta kamalasta pakkasesta. Jotenki musta tuntuu, että tommosessa pakkasessa lenkkeilyä olis syytä välttää... No, tehty mikä tehty. Tulin kotii sillai vähän pyörryksissä kylmästä ja ruuan puutteesta, tein nopeesti läksyt ja söin, ja kattelin vähän telkkaria. Kohta pitäis varmaan mennä suihkuun ja sit päättää syvennynkö tällai tuhannetta kertaa Epäilykseen vai mitä teen. Huomenna sit herätys puol seiska.

Juuh... Aloin toteuttaa alusta mun 100 asiaa ennen kuolemaa -listaa, joka on ihan lyhennettynä vaan 100 asiaa. Se sisältää varmaa viis eri versioo uimisesta, kuten avannossa uinnin, vaatteet päällä uinnin ja Atlantin valtameressä uinnin. Ja tietysti maailmanympärysmatkan, kuumailmapallolla lentämisen, issikkavaelluksen, liitovarjohypyn, vesiskootterilla ja moottorikelkalla ajon, Disney Landissa ja Star Bucks Coffeessa käynnin, merkkilaukun omistamisen ja yöpymisen Hilton hotellissa, ja pari muuta kohtaa, esim. erinäisiä eläimellä ratsastamisia, kuten norsulla, aasilla ja kamelilla ratsastamisen. (Kun hevonen ei riitä...) Että tämmöstä. Ja joo, jos elämä loppuu ennen tota listaa nii eihä sillä oo välii. Saa nyt nähä mitä tohon listaa vielä keksin, ku alan fantasioimaa oikee kunnolla. Mut nyt suihkuu ja vähä huomisen asun tsiigailuu, et oisko tommone kolme villapaitaa semmonen kerrasto, jolla selviin yhen koulupäivän vai mite. ; ))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti