maanantai 30. huhtikuuta 2012

Korean fashion

Mietin tässä yks päivä eri alueiden välisiä eroja muodissa ja pukeutumisessa ja sain inspiraatiota ettiä kivoja (mun mielestä kivoja) asukokonaisuuksia korealaisesta katumuodista. Jos vertaa esim. just tota korealaisten tai vaikka japanilaisten pukeutumista länsimaalaiseen tyyliin, niin huomaa, että noi japanilaiset sun muut vetää semmoset viis kerrastoo vaatetta, ku esimerkiks Suomessa ja täällä Euroopassa on se yks kerros kesällä. Luin jostain lehestä, että Japanissa on ihan yleistä pitää kolme kerrosta vaatetta kesähelteellä, ja eikä tunnu missään. O_o Mut joo, näitä eroja on.

Eroja löysin myös korealaisesta ja japanilaisesta pukeutumisesta, ainaki mitä noiden kuvien perusteella katoin. Japanissa ihmiset vetää päällensä jotain lolitamekkoja (söpöjä, mut ei ehkä ihan mun juttu) ja pukeutuu muutenki tosi värikkäästi tai sit iha kokomustaan goottityyliin. Ne asut on enemmän semmosia naamiaismaisia (niin ku mä ne luokittelisin), kun taas koreassa on muuten vaan söpöjä vaatteita, mutta silti käytännöllisiä tämmösen toppi ja farkut -tyypinki mielestä. Mut tässä niitä kuvia. ; ))


Näissä kuvissa on nyt tyyliin kaikissa joku hattu, mutta oikeesti, noi värit, materiaalit, printit, kuosit - kaikki sopii täydellisesti yhteen. Toi tyyli on ihana tyttömäinen, mutta ei sillä pinkillä tavalla, vaan sillä hienostuneemmalla tavalla. : )) Mun on kai vaan pakko hankkii joku korealainen stailisti valkkaamaan mulle vaatteet...


Tässä kans ihanan yksinkertanen kokonaisuus, söpö mekko ja aurinkolasit - toimii.


Musta tuntuu, että harvemmin oon nähny ihmisten yhdistävän mekkoa hattuun. Tai yleensäkin juurikaan mitään hattuun. Ite omistan yhen olkihatun, ja sitäkin on tullut käytettyä vaan shortsien ja pitkähihasen kanssa. Jotenki tommosia rantahattuja vaan tulee niin hirveen harvoin ees hankittua, että niille sen suurempaa käyttöä tulis. 



Tää on ehdottomasti yks parhaita kuvia, joita löysin. Toi paita sopii tosi hyvin rannekorujen kanssa, ja laukku taas ton hameelta näyttävän housujen kanssa. (En oo varma onks toi housut vai hame.) Voisin kuvitella ton farkkujen kanssa, ja lopputulos oli paljon simppelimpi, mutta heti ku lisätään tommone jännä alaosa ja sit vielä siihe se hattu nii voilá´, saadaan täydellinen asu aikaseks. Tykkään. ♥


Tässä on ihanan rento tyyli, söpö huppari johon yhdistettynä reikäfarkut ja kengät jotka sointuu hyvin laukkuun. Päässä tietysti hattu, joka tällä kertaa on lippis (kuullostipa oudolta...) ja joka täydentää kokonaisuuden. Mun mielestä toi pinkki sopii tosi hyvin tohon farkkujen väriin ja ne täydentää jotenki toisiaan. Tästäki sais ite kopsattuu ihan hyvän tyylin esim. kouluun ja jonnekki tommosee.







Tässä sitte kuvia tommosista isoista t-paidoista, tosin tosta ekasta en oo varma, että onko se enemmänki hupparin tyylinen. Toi eka vaikuttaa vähän yöpaidalta : DD mutta on ihan sairaan söpö noissa kaikissa väreissä. Tokassa on yhdistetty yksinkertasesti mustavalkonen paita mustaan toppiin ja mustiin housuihin, ja koska toi paita on jo itsessään tommonen valkonen läikkä asussa, niin toimii tosi hyvin muiden mustien vaatteiden kanssa. Tossa on just hyvin se, miten kaks väriä voi yhdistää helposti tasapainottamalla värit niin, että asu ei näytä yks puoliselta.

Vikassa on taas pinkkiä yhdistettynä tummansiniseen farkkuun, mikä toimii erittäin hyvin (anteeks jos oon vaihteeks kuullostanu joltain Ellen muotitoimittajalta, vaikka vihaanki sanaa "toimia" vaatteiden yhteydessä.. -.-) Tollaseen isoon löysään paitaan on kiva yhdistää pitkä kaulakoru, ja valkonen laukku sopii hyvin vaaleenpunaseen. Hiukset nutturalle ja aurinkolasit päähän niin kesätyyli on valmis. (Luultavasti tuun ite vielä kokeilee tota.) : D



Ihanan tyttömäinen mekko ruskeiden kenkien ja hatun kanssa. ♥ Rannekorut sopii tosi hyvin taas väriltään tohon kokonaisuuteen ja täydentää sitä hyvin. Ittelläni on aina ongelma yhdistää rannekoruja mihinkää, ja siks en niitä kauheesti (ollenkaan) käytä. Mut tässä just nähään, miten asusta saa mielenkiintosemman ku ranteeseen laittaa pari rannekorua ja vaihteeks sen hatun päähän. ; ))



Vaikka nyt onki kesä tulossa ja talvi onneks jo takanapäin, oli pakko ottaa tää kuva mukaan tähän, koska tykkäsin ihan sairaasti tosta pitkätakki + shortsit + pitkävartiset kengät yhdistelmästä. Vielä karvapipo päähän nii ei päätä palella, kaulaliina kaulaan ja joku neutraalipaita päälle, nii ei siinä paljoo muuta tarvita. En kyllä oo varma selviskö tommosella sitte iha oikeesti tuolla -15 asteen pakkasessa, mutta kai sitäki vois joskus kokeilla. : ))


Mä en oo varma onks noi shortsit vai hame, mutta musta toi takki oli vaan niin kiva, että oli pakko laittaa kuva tänne. Tässä rannekorut on ohuemmat ku muissa kuvissa, mutta sopii taas aivan mahtavasti kokonaisuuteen. Jotenki neurtaali asu, ei oikeestaan kokomusta, mutta ei sisällä mitään väriläiskääkään (sana, jota rakastan seuraavan kuukauden), mutta noi yksityiskohdat noissa shortsihameessa (kumpi nyt olikaa) ja takissa tekee asusta mielenkiintosen. Ja kesällä ei tietenkää oo syytä unohtaa aurinkolaseja.


Nyt ku katon tätä kuvaa, mulle tulee mieleen vähän Selena Gomez. Se johtuu kai noista kiharista hiuksista ja liivistä (siis nuorempi Selena, ei ehkä just se 2012). Söpö mekko ja ihanan hento liivi + yksinkertanen rannekoru - yhteensointuva kokonaisuus. Ei ehkä ihan mun lemppari näistä, mutta tykkään silti. ^^



Aivan ihana mekko, jossa leopardikuvio tuo vähän kontrastia ja vyö rajaa tota yläosaa alaosasta. Huomasin kun löysin tän kuvan, että noi sukkikset sopii hyvin tohon mekkoon, jotenki parempi ku ilman sukkiksia. Taas aika yksinkertanen rannekoru, mutta korostaa hyvin tota leopardikuviota ja sopii noihin nappeihin kivasti. : )) Tässä näkyy just se, että koko mekon ei tartte olla sitä yhtä printtiä, vaan pieni ripauskin reunassa riittää.



Ihanan kesäinen mekko, johon yhdistettynä vaaleet kengät ja söpö rusettivyö. Ei välttämättä suosikki, mutta kivan tyttömäinen. ♥



Loppuun vielä tämmönen talvitakkikuva. Sukkikset näyttää vähän samalta ku tossa sinisen mekon kuvassa, mutta sopii hyvin myös tähän takkiin. Noi karvareunukset ei oo liian yliampuvat, vaan näyttää semmosilta mukavan pehmeiltä ja untuvaisilta : DD joihin ois varmasti mukava kääriytyä talvi-iltana. Vielä panta päähän tuomaan yksityiskohtaisuutta asuun, niin ei muuta tarvita. Simppeli ja kiva kokonaisuus, jonka saa helposti aikaseks rakentamalla ton takin ympärille pienistä yksityiskohdista. : ))

Tossapa noi kuvat, jotka bongasin eilen netistä, nää selitykset tuntuu loppuvan joka kuvan jälkeen kun en haluis toistaa tota samaa "toimii sen ja sen kaa" ihan hirveesti. : DD Tästä innostuin kirjottamaan vielä joskus jonku hiuspostauksen, mutta jää nähtäväks ehinkö/jaksanko semmosta rustailla. : )) Mutta, toivottavasti ees joku tykkäs näistä, koska ainaki ite pidin kaikista kokonaisuuksista ja noi kuvat innotti itteeni oman pukeutumisen ja kokonaisuuden suunnittelun suhteen. ; ))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti