tiistai 12. kesäkuuta 2012

Vampyyripäiväkirjat 5 - L.J Smith



Viitos osa oli ehkä paras tähän mennessä lukemani Vampyyripäiväkirja. Se oli pidempi, juoni oli mutkikkaampi,  ja hahmoasetelmat hieman muuttuneet ja muuttuivat tarinan aikana.
Vampyyripäiväkirjat sisältää aina loputtomasti erinäisiä juonenkäänteitä, jotka ei jätä hengähdytaukoja ja jotka pitää otteessaan, eikä tästäkään osasta puuttunu niitä. Loppupuolella, kun juoni alko selvitä vähän enemmän ja kaikki alko olemaan ymmärrettävää ja palat loksahdella paikoilleen, tuli pieni tylsistymisen hetki, mutta muuten ei vaan voinu lopettaa lukemista.

Tässä kirjassa tuli vähän Twilight fiilis, kun Stefan lähti ja bla bla bla, erona (ja tässä oli kyllä muitakin suuria eroja, mutta suurin niistä) oli se, että Elena ei jääny masentuneena itkemään ja kaivautunu vuoteen pohjalle nenäliinapaketin kanssa, vaan otti ohjat käteensä, lähti ettimään Stefania asenteella ja tarmolla.
Jos nyt verrataan näitä kahta vampyyritarinaa, niin ehdottomasti tykkään enemmän Elenan asenteesta, kun täysin avuttomasta, kykenemättömästä (liian raju ilmaus??) ja jotenki saamattomasta Bellasta. Mutta se onkin eri tarina.

Joten, tarinan lisäks tykkäsin tosi paljon Elenasta, sekä uutta asennetta tuovista Misaosta ja Schinichistä (jos ne noin kirjotetaan), sekä ehdottomasti Margaretista, Elenan pikkusiskosta, joka vilahtaa parissa lauseessa tarinan keskellä.

Ja toinen juttu, josta piti mainita, oli se, että tarina toi uusia ulottuvuuksia elämän ja kuoleman rajalle ja kuoleman jälkeiseen elämään sillä, että ensin Elena kuolee ihmisenä (tapahtu aikasemmin), sitten vampyyrinä ja lopulta muuttuu takaks ihmiseks. Jotenki se, että vampyyri ei kuole yhtä helposti kun ihminen, eikä todellakaan herää henkiolentona ja ihmisenä kuoleman jälkeen, käännettiin täysin tässä kirjassa, ja jotenki se toi sellasen jatkumon tolle kuolemiselle, toi jotain uutta siihen, ettei elämä loppunu vielä tähänkään. 
Se myös kerto, miten toi kahteen kertaan kuoleminen muuttaa ylimielistä ja pinnallista luonnetta ihan toisenlaiseks.

Että tämmöstä. Hyvä kirja. = ))

1 kommentti:

  1. Onko Damon elossa tässä 5.tuotantokaudessa kun et siitä maininnut tässä yhtään?:o

    VastaaPoista