lauantai 11. elokuuta 2012

Disney Store & Empire State Building

Käytiin muistaakseni tokan päivän iltana Disney kaupassa, kun pikkusisko halus sinne, ja se oli täynnä kaikkee Disney kamaa yöpaidoista mukeihin. Hinnatki oli sen mukaset, mutta suunnilleen kaikki pikkulapsoset hypisteli nukkeja ja kenkiä siellä ihan innoissaan. : DD


Mä sit keskityin kuvaamaan yksityiskohtia. : ))




Käytiin tokan päivän kattoo myös New Yorkin korkein rakennus, Empire State Building, jossa pääs yhellä lipulla 86:een kerrokseen ja sit ois päässy viel korkeemmalle, mut se makso erikseen. Me tyydyttiin tohon vaatimattomaan 86 kerrokseen.

En saanu otettuu rakennuksesta ulkoo kuvia, mut maisemakuvia napsin näköalatasanteella. Mentiin tonne heti aamusta, eikä jonoja ollu, mut ku tultiin alas sieltä, niin ihmisiä oli tullu jo aikalailla, joten noihin kuuluisimpiin nähtävyyksiin kannattaa varata aikaa tai sit mennä heti ku se aukee nii ei tartte venaa missää jonossa. 

Otin kuvan tollasesta King Kong jutusta, ilmeisesti sitä King Kongia on kuvattu tuolla Empire Statessa, jos oikein ymmärsin. 



Maisemat oli aamusta vähän utusia, mutta Manhattan näky ihan kivasti. Sellasilla ihme kiikareilla zoomailin Vapaudenpatsastakin, vaikka horisontti oliki vähän epätarkka. Ja edelleen - vaikka luulis, että pilvenpiirtäjän katolla on kylmä, niin aamu kaheksalta tuolla oli lähinnä lämmin. Tarkeni hyvin topilla. : ))


Yritin tähdätä tässä kuvassa tohon yhteen keskellä olevaan kolmionmuotoseen rakennukseen, jolla oli jotain historiallista merkitystä New Yorkin historiassa, mutta yllätys multa meni seki ohi, joten sanotaan nyt vaan, että huomatkaa toi kolmionmuotonen rakennus, koska se oli joskus tärkee. 


Yritin saada siedettävää kaupunkikuvaa aurinkoo vasten, ja lopputulos on sit tää. 


Täs sit kans aurinkokuvausta. Tosta suunnasta ku katto, näky Central Parkia, mut tästä kuvasta sitä on aika mahdoton hahmottaa. 

Käytiin ton Empire Staten jälkeen myös Macy´sissä, ja koska ei tiedetty siitä muuta, ku et sen kuulemma piti olla maailman suurin tavaratalo, venattii jotain tosi hienoo paikkaa, mis menee suunnilleen koko päivä shoppailessa, mut sit ku tultii sinne nii se oli sellane ku Suomen Stockman tai Sokos tai vastaava. Vaatteit oli lähinnä keski-ikäsille, eikä löydetty sieltä mitään, joten pettymys oli aika suuri. (Ehkei vaan kannata olettaa nii paljoo.) Varmaa meikkejä ja hajuvettä sieltä löytyy, mut jos haluu shoppailla Nykissä, niin suosittelen lämpimästi niitä kauppoja, joita on siellä katujen varsilla. 5th Avenuella on ainaki kauppoja, ja siellä olevasta Aldosta löysin oman laukkuni. Aldossa oli myös aivan ihania kenkiä ja koruja, mut päädyin nyt sit laukkuun ku kukaa ei ois varmaa jaksanu venaa mua ku hipelöin niitä kaikkia kenkiä siellä. : ))

Empire State Building kannattaa käydä tsekkaa, koska sieltä näkee koko kaupungin ja maisemat on aika huimat. Pikkulasten kanssa varmaan toi Disney kauppa on aika jees ja noita vaatekauppoja ja muita löytyy joka paikasta, että niit ei tartte kauheesti ettii. 
Löydettiin kans yks sellanen juhlakauppa, ku venattiin Macy`sin aukeemista, joka oli valtava ja sielt löyty muffinsivuokiaki varmaa kakskyt eri lajii. Se oli aika jees paikka. : DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti