tiistai 17. heinäkuuta 2012

1920´s fashion

Postaussarjan toinen osa muodinhistoriasta siis... ; ))

Vaatteet:


Naisellisuus vaihtui -20 luvulla poikamaiseen Charleston -tyyliin, johon kuului ruskettunut iho, lyhyet hiukset, lyhentyneet hameenhelmat ja meikin käyttö arkisin. Kiroilu, tupakointi ja öisin juhliminen kuului myös Charleston -tyyliin, joka oli ennen kuulumatonta.

Muotojen kadottua muodista vyötärölinja laskeutui lantiolle. Juhlapuvut olivat itämaalaistyylisiä, ja niissä oli paljetteja, silkkikankaita, sekä lasihelmiä. Hattuina käytettiin sotilaskypärän juhlamuunnosta, helminkoristeltua kellohattua, joka vedettiin silmille, tai sulin koristeltua otsapantaa.

1920's Fashion: Women's Dress Styles

Coco Chanel nousi huipulle luotuaan mustan, valkokauluksisen kreppipuvun. Monet naiset kopioivat Chanelin tyyliä aina runsaisiin helminauhoihin asti.
Vaatteiden linjat olivat aikaisempaa niukempia, kapeampia ja leikkaukset geometrisiä.



Rusketuksen tullessa muotiin vaatteet niukkenivat niin pieneksi kuin suinkin ja kankaat olivat ohuita, jotta valo läpäisisi kankaan.


Meikki:


Meikkiä käytettiin luonnollisesta voimakkaaseen. Meikkipohja oli silti paksu ja puuteria käytettiin paljon, sillä iho ei saanut kiiltää. Kulmista tehtiin ohuet, alaspäin kaartuvat viivat nyppimällä.
Luomet olivat joko tummanharmaat tai tummanruskeat ja ne olivat pyöreät ja utuiset.



Huulet olivat pienet, pyöreät ja sydämenmuotoiset, sekä tummanpunaiset. Ripsiväriä käytettiin paljon. Poskipunaa levitettiin kevyesti poskipäille ja värivalikoima oli laaja.

Hiukset:


Poikamaisen tyylin myötä hiuksetkin olivat lyhyet ja sileät ja takaa lyhyemmät kuin edestä. Kampaukset olivat siroja ja hiukset koristeltiin hatuin, hiuspannoin, sulin ja helmin.



Hiusten väri oli oli joko tumma tai platinan vaalea. Hattu vedettiin syvälle päähän ja sen alta näkyi vain poskipäille kammattu hiuskiehkura. Laineet olivat suosittuja ja siksi hiuksille kehitettiinkin erilaisia kiharruslaitteita. Wellalta tuli markkinoille permanentuille hiuksille tarkoitettu hoitoaine.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti