maanantai 30. heinäkuuta 2012

1930´s fashion

Vaatteet:

1930 -luvulla muodokkuus palasi jälleen muotiin. Hameet olivat kapeita A -linjaisia, jotka ulottuivat polven alapuolelle. Hameiden alla ei enää käytetty korsettia, vaan joustavia liivejä. Päivällä hameiden kanssa käytettiin pientä boleroa. Vaihtoehtona hameelle oli kapea jakkupuku.

1930 -luku oli filmitähtien ja glamourin aikaa.
Tunnettuja filmitähtiä oli esim. Marlene Dietrich, Greta Garbo ja Joan Crawford, jotka vaikuttivat suuresti muotiin. 1931 muodissa oli ns. Garbo-linja, jonka tyyliä olivat vartaloa myötäilevät päiväpuvut ja leveälieriset hatut.



Iltapuvut olivat täynnä glamouria. Ne olivat avoselkäisiä ja -kaulaisia, valuvasta kankaasta tehtyjä kapealinjaisia luomuksia, joissa oli usein laahus. Silkit, sorsetit ja ohuet silkkivillat olivat suosittuja kankaita. Turkikset olivat myös suosittuja, ja turkiksina käytettiin yleensä ketun turkkia.



Asusteet olivat kovassa huudossa, ja käsineet ja hattu viimeistelivät asun. Hatut olivat litteitä kupuhattuja, jotka vedettiin toisen silmän yli vinoon. Suosittuja olivat myös baskerit ja kellohatut. 
Erilaisia pukukoruja käytettiin paljon. Rusetteja saatettiin käyttää kaulassa ja vyötäisillä.
Laukut olivat pieniä kirjekuorilaukkuja.

Muodissa olivat samanaikaisesti romanttinen kukkakuosi ja virtaviivaisuus. Puvut olivat täynnä yksityiskohtia, kuten koristenappeja, vöitä ja kontrastivärejä. Valmisvaateteollisuus alkoi nousta pinnalle, mutta hyviä ompelimoja arvostettiin edelleen.
Glamour vaihtui univormua muistuttaviin asukokonaisuuksiin ja toinen maailman sota syttyi vuonna 1939. 


Meikki:

Meikki oli hyvin klassinen ja sopisi jopa nykypäivänä iltameikiksi. Päivällä meikki oli luonnollinen ja vaaleaa ihoa korostettiin kevyesti meikkivoiteella. Poskiluun alapuolella alettiin käyttämään ensimmäisiä varjostuksia. 

Silmissä painopiste oli yläluomella ja sitä varjostettiin laajasti ruskealla, sinisellä, vihreällä, violetilla, mustalla, kullalla tai hopealla puolikuun muotoisesti. Luomien piti näyttää kiiltäviltä ja näyttäviltä.
Pitkät tekoripset olivat myös suosittuja meikissä. Silmien rajaukset olivat tummat ja kulmaluuta korostettiin vaalealla. 


Kulmakarvat saatettiin nyppiä kokonaan pois ja piirtää uudelleen oikeaa kulmarajaa korkeammalle. Kulmakarvat olivat kaarevat ja lyhyet. Huulet olivat pienet ja tarkkarajaiset, ja väreinä kirkkaat-, syvän-, keltaisenpunainen tai pinkki. 


Hiukset:

Hiukset olivat pidemmät kuin -20 luvulla, mutta silti lyhyet. Hiukset kehystivät kasvoja pehmeinä laineina, ja niissä oli usein sivujakaus. Platinanvaalea oli hiusten suosituin väri. Erilaisia kampauksia saatiin esim. kiertämällä pitkät hiukset kruunumaisesti pään ympäri letille tai kiinnittämällä hiukset niskaan sykerölle ja jättämällä otsalle hiuskiehkuroita. Kulmakarvojen lisäksi myös hiusraja saatettiin nyppiä todellista korkeammalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti